En skadad gran

Andreas Granqvist är en folkkär spelare som tänker hålla på i landslaget och spela vidare ytterligare ett tag, till EM år 2020. Nu visar det sig dock att det före detta proffset i ryska laget Krasnodar, och numera tillbaka i Helsingborg, kan missa ett par matcher. Granen fick lämna planen med en skada när Helsingborg seglade mot och förlorade mot stockholmslaget AIK Solna (även kända som “gnaget”).

Som tur är för Sveriges del så riskerar Granen endast att främst missa en match mot Malta – ett lag som Sverige borde slå även med hela landslagets avbytarbänk på planen. Tur i outren kanske, men ändå tråkigt för Granen att råka ut för en skada så tätt inpå spel på internationell nivå.

Problemet rör en ljumske som Granen har haft problem med under en tid under våren. Granen känner av ljumsken men blev även skadad i magen när den vred sig på ett vis under en närkamp med en “gnagare” (Tarik Youhnossi) från AIK.

Betydligt värre för Sveriges del är att redan ett par dagar efter matchen mot Malta möter Sverige en betydligt tuffare motståndare, nämligen Spanien. Det är mot landslag av yppersta kvalitet som Spanien som ett imponerande starkt försvarsspel är extra viktigt.

Helsingborg förlorade matchen på hemmaplan med 1 -3 inför ungefär 8 500 åskådare på plats på Olympiastadion. AIK gjorde mål tidigt i matchen och kvittering från Helsingborg följde två minuter efteråt. Men inför halvleksvilan gjorde AIK ett till mål som betydde ledning med två mål emot ett och i den andra halvleken drygade AIK ut ledningen till 3 -1 vilket också blev slutresultatet. Granqvist / Granen klev av planen i matchminut 65 på grund av problemen och blir nu alltså kanske borta ett tag framöver.