Blog

Granens kamp går vidare

Andreas Granen Granqvist är en folkkär mittback och spelare i landslaget och Helsingborgs IF men hans bekymmer med skador går antagligen vidare ett tag till och verkar göra att han missar två landskamper i börja av juni. Dels mot Malta på hemmaplan och dels på bortaplan mot Spanien.

Det kanske inte är någon större tröst för Granen själv, men även utan en Gran i laget blir det oerhört svårt för Malta att vinna på bortaplan mot Sveriges starka lag. Och även med en gran i laget kan det nog bli oerhört tufft att slå Spanien, ett av de allra bästa lagen i världen, på deras hemmaplan. En vinst mot Malta och en förlust mot Spanien är vad man på förhand kan vänta sig av de två matcherna rent resultatmässigt.

Däremot är det förstås tråkigt för Granen att missa folkfesten på Friends Arena när Sverige har goda möjligheter att köra över Malta med åtminstone ett par baljor.

Till SVT Sport säger Granen att han nästan helt uteslutit att spela mot Malta och att han inte riktigt är där ännu vad gäller skadan. Och även om hans kropp har vilat ut till matchen mot Spanien tror han inte att han vill spela en så viktig match som första match efter skadan.

appdev