Blog

Sverige överlägset även mot Österrike i hockey – VM

Sverige ångar på i VM i ishockey och körde verkligen över Österrike i den fjärde omgången i VM i Slovakien. Österrike hade aldrig någon riktig chans och det var för stor skillnad mellan de båda lagen för att det skulle kunna bli riktigt jämnt. Det tog inte lång tid innan Gabriel Landeskog (som anslutit till landslaget från nyligen utslagna NHL – laget Colorado Avalanche) inledde målskyttet. Efter matchen tyckte han att det var skönt att vinna matchen och menade att Sverige började spela lite för fint och lyxigt med för många passningar efter ledningen tidigt i matchen.

Redan efter tio minuter var matchen avgjord och Sverige ledde med ett par puckar. Efter den första perioden stod det redan 5-0.

Gabriel Landeskog fick gå in i en kedja med Elias och Elias, alltså Lindholm och Pettersson. Landeskog har spelat med Elias Lindholm tidigare men inte med Elias Pettersson. De båda spelarna snackar mycket med varandra för att få igång kommunikationen.

Den mest framgångsrika kedjan i matchen mot Österrike var kanske kedjan med William Nylander, Alexander Wennberg och Patrik Hörnqvist som kompletterar varandra väl. William Nylander visade prov på att han även kan passa fram till andra när han hittade igenom skottsektorn med en pass till den skäggiga och rödhåriga backen Adam Larsson (en produkt från Skellefteå AIK) som gick på bortre stolpen och sköt direkt. Just det målet betydde ledning med 4-0 och var Adam Larssons första mål i turneringen.

William Nylander är en av de bästa spelarna i Sveriges ishockeylag och befinner sig i täten i VM:s poängliga med tio poäng. William Nylander producerar både många mål och många målgivande passningar och är en komplett spelare som gillar att hålla i pucken mycket.

En annan spelare som är lite av en doldis i laget men som fick göra mål är Dennis Rasmussen som spelar i fjärdekedjan med bland annat Markus Kruger. Dennis Rasmussen kämpade till sig pucken i hörnet och passade den till Kruger i slottet, innan han fick tillbaka pucken och kunde skjuta in den i ett öppet mål på oerhört nära håll. Trots att målet var nästan helt öppet var det nära att det inte blev ett mål. Skottet blev en felträff och fick oerhört långsam fart men gled ändå långsamt i mål över mållinjen. Efteråt skrattade Rasmussen lite åt målet, men verkade nöjd över att bli målskytt i ett VM. Vid det laget ledde Sverige redan stort i den andra perioden.

Matchen mot Österrike var en skön match för en annan spelare med stor talang. Elias Pettersson fick äntligen göra mål efter två mållösa matcher och han var märkbart nöjd med det i en intervju efter matchen. Han pratade om hur viktigt det var för honom att alltid spela sin bästa ishockey.

Tredje perioden var ganska avslagen och Sverige vann till slut mot Österrike med 9-1 (5-0 , 2-0 , 2-1) och slog av på takten rejält de sista tio minuterna vilket ledde till onödiga kontringar och att målvakten Henrik Lundqvist ej fick hålla nollan.

Totalt spelar nu (inklusive Klingberg och Landeskog) 21 NHL – spelare i årets VM-lag.