Blog

Tidig seriefinal i Allsvenskan

I en tidig seriefinal mötte Malmö FF mottåndarlaget IFK Göteborg i en match som var väldigt jämn och tät. Det var framför allt en match där det var försvaren i de båda lagen som imponerade mest och bjöd publiken på ett välorganiserat försvarsspel som hette duga. Det dröjde till exempel hela 19 minuter in i matchen innan en första målchans dök upp.

Två jämna lag som tar ut varandra och inte bjuder till på mycket mer än halvchanser. Två lag som inte får med sig mer än en enda poäng var. En jämn och tät tillställning. Så kan en match i Allsvenskan också bli ibland. Och båda lagen hänger kvar i toppen. För IFK Göteborg är det ett större utropstecken att de befinner sig där uppe i tätstriden efter nio omgångar av Allsvenskans totalt 30 matcher. Med lite mer än en fjärdedel av Allsvenskan spelad är de på rätt sida av tabellen men ännu återstår förstås mycket av säsongen. Både vad gäller antal matcher och vad gäller själva tidsaspekten. Det gäller att hålla en jämn nivå över lång tid, Allsvenskan spelas ju från början av april till slutet av oktober. IFK Göteborg är glada över framgångarna men alltjämt ödmjuka. Många omgångar är kvar.

IFK Göteborg gick in i matchen med en lite mer defensiv 4 – 5 – 1 uppställning vad gäller utespelarna, samt givetvis en målvakt. Matchen var även den första för säsongen på Gamla Ullevi. IFK Göteborg har fått spela årets inledande hemmamatcher på den betydligt större arenan Nya Ullevi några stenkast österut från den mer kompakta fotbollsarenan Gamla Ullevi. Kanske förde Nya Ullevi tur med sig för där blev det endast vinster, men på Gamla Ullevi blev det ett oavgjort resultat. Fast det beror kanske mest på att Malmö FF är ett väldigt starkt och stabilt lag i Allsvenskan, både offensivt och defensivt.

Den som ville titta på många tjusiga mål fick besviken lämna arenan men det fanns desto mer att glädja sig åt om man är en trist tränartyp a la Lagerbäck som hellre stänger matcher än spelar fröjdig anfallsinriktad tiki taka-fotboll.

Totalt delades det ut fem gula kort i matchen (men inget rött), varav fyra i den andra halvleken, och drygt 17 000 besökte arenan för att beskåda fotbollsspektaklet.

appdev