Blog

Kvartsfinalerna i ishockey VM 2019 i Slovakien

När Ishockey – Vm:s sista matcher i gruppspelet var färdigspelade under tisdagen den 21 maj stod det klart hur kvartsfinalerna i mästerskapet skulle spelas. Det blir fyra spännande möten.

För Sveriges del väntar ett nordiskt derby mot rivalen Finland, vilket kan bli en både jämn och svår match där Sverige får passa sig för stjärnskottet i Finland Keepo Kakko.

För Rysslands del blir det en ganska tuff match. Ryssland vann gruppen på 21 poäng och besegrade lag som Sverige, Tjeckien och Schweiz ganska komfortabelt. Ryssland möter fyran i den andra gruppen, som är USA. Men USA kan bli en svår motståndare trots att de inte har placerat sig väl i gruppen. Ryssland är dock stora favoriter och det lag som imponerat mest i gruppspelet.

För Tjeckiens del väntar Tyskland. Tyskland placerade sig på tredje plats i gruppen med Finland, Kanada, USA och Slovakien. Tjeckien tog hem 18 poäng i gruppen med Sverige, Ryssland och Schweiz och är nu rankade tvåa i gruppen. Tyskland slog Slovakien i den andra gruppen och tog sig lite oväntat vidare, och Tjeckien har spelat väldigt snygg och skicklig ishockey. Tjeckien är klara favoriter.

I matchen mellan Kanada och Schweiz kan det bli jämnt. Schweiz har förlorat mot Ryssland, Sverige och Tjeckien men varit en stark utmanare i alla matcherna och får inte underskattas. Schweiz slutade fyra i gruppen och Kanada vann sin grupp. Kanada har ett starkt lag men ett lag som saknar den riktiga spetsen vad gäller anfallet. En av Kanadas bästa spelare, Anthony Mantha, är avstängd mot Schweiz. En annan av Kanadas bästa spelare, John Tavares, fick lämna VM innan det ens hann börja efter en skada under träning.

appdev