Blog

Boston till final i Stanley Cup

Boston gjorde en kanonmatch och tog sig vidare till final i Stanley Cup på ett imponerande vis. Boston vann över motståndarlaget Carolina Hurricanes med totalt 4 – 0 i matcher i en serie matcher som spelas bäst av sju. Eftersom Boston redan har vunnit fyra matcher kan inte Carolina vinna mer än tre matcher, det finns inte flera matcher kvar. Därför är det hela redan avgjort.

Även själva matchen slutade med vinst med 4-0 och matchen spelades i staden Raleigh i delstaten North Carolina. Det blev inga mål i den första perioden men både i den andra perioden och i den tredje perioden slog Boston till med två mål i respektive period. Spelaren Pastrnak inledde målskyttet och de två följande målen gjorde Patrice Bergeron, i båda fallen assisterad av Pastrnak. Det fjärde målet gjorde Marchand. Kedjan med Pastrnak och Bergeron var effektiv och inblandad i alla målen framåt. Boston gjorde flera av målen i power play.

Bakåt så höll Tukka Rask tätt i målet för Bostons del och släppte inte in något av alla de skott som Carolina Hurricanes trots allt avlossade mot Bostons målbur. Tukka Rask har hittat en nivå till i slutspelet och varit en stor del av Bostons framgångar. Tukka Rask räddade hela 24 skott under matchen.

Boston får möta antingen St Louis eller San Jose i Stanley Cup – finalen. I vilket fall som helst blir Boston Bruins svårslagna oberoende av motståndet. En stark målvakt och en stark offensiv gör att det blir svårt både för San Jose och för St Louis att rå på Boston i en final. Även i den tredje matchen var Tukka Rasks roll avgörande. Den matchen räddade han hela 35 skott av 36 möjliga. Den finländska målvakten har onekligen hittat en riktig superform precis lagom till slutspelets avgörande fas. En match som Boston vann med uddamålet, 2-1 i en målsnål tillställning.

I den andra matchen var det inte lika jämnt utan där var det en enorm offensiv från Bostons del som gav en klar och tydlig utdelning. Boston tog ledningen i matchen och öste på. Hela 6 – 0 hann det bli innan motståndarna från Carolina Hurricanes mäktade med att få in ett första reduceringsmål. Den andra matchen i matchserien slutade 6-2 och visade verkligen att Boston är att räkna med även som en offensiv kraft framåt.

Frågan är om Boston Bruins har vad som behövs för att vinna året Stanley cup eller om St Louis Blues drar det längsta strået. Om Boston Bruins skulle gå hela vägen och vinna Stanley Cup blir det första gången sedan år 2011 som det inträffar. St Louis har däremot inte vunnit sedan 1970-talet.

appdev