Blog

Golden State slog Toronto i NBA-finalen

I den amerikanska proffsligan i basket, NBA, är finalslutspelet i full gång och de lag som möts är Golden State och Toronto. Toronto vann lite oväntat den första matchen. Men i den andra matchen lyckades Golden State Warriors kriga sig tillbaka och kvittera i matchserien till 1 – 1 i matchen.

Det var i den tredje perioden (eller quartern) av fyra som Toronto tappade matchen. Golden State spelade fantastiskt och gjorde under en tidsperiod i den tredje quartern hela 18 (!) poäng på raken utan att Toronto gjorde en enda poäng. Det var där som matchen gled Toronto ur händerna. Golden States superstjärna Stephen Curry menar att det var Golden States klass som visade sig och som var avgörande för att de lyckades spela ut Toronto och segla iväg till en ledning som visade sig vara svår att ta in för Toronto.

Den som bröt måltorkan för Toronto var Fred VanFleet som sänkte en trepoängare, men i det läget hade Golden State redan dragit ifrån i matchen.

Golden States andra superstjärna Kevin Durant är skadad och deltog inte i matchen och ytterligare en viktig pusselbit i Golden States lagbygge, Klay Thompson, fick lämna mitt i matchen. Men även ett Golden State utan dessa lirare är svårslagna för Toronto.

appdev