Blog

Norge slog Österrike

Norge vann på självaste nationaldagen (sjuttonde maj) en tuff batalj mot Österrike i VM i ishockey.

Norge vann en match till slut i VM i ishockey, efter några tuffa förluster. Dock inte mot något storlag utan mot Österrike, som Sverige slog lekande lätt tidigare under samma vecka. Extra kul för Norge var att de vann matchen den sjuttonde maj, på Norges nationaldag. Norge lyckades göra ganska många mål i matchen och vann till slut med 5-3. En av hjältarna för Norges del i matchen blev utespelaren Christian Bull. Han gjorde ett hat trick, tre mål, i matchen och var en självklar kandidat till “matchens bästa spelare”.

En av Österrikes bästa spelare i matchen var Michael Rffl som är Österrikes kanske främst lysande stjärna.

Bull inledde målskyttet i den första perioden redan efter två minuter och gav Norge ledningen. I den andra periodens början tog sig Österrike in i matchen och kvitterade men efter drygt 36 minuters total speltid tog Norge ledningen igen. Efter halva den tredje perioden kvitterade Österrikes Komarek till 2 – 2 men Norges Reichenberg och Bull gjorde två snabba mål fram till 3-2 och 4-2 innan Österrike gjorde ett sista mål med en knapp minut kvar av matchen. Österrike låg på för en kvittering också men det som ofta händer när ett lag plockar ut målvakten för en utespelare extra på isen hände även denna gång. Bull gjorde mål och det i öppen kasse. Matchen slutade 5 – 3 och Norge kunde fira sin nationaldag med en första vinst i ishockey – VM. Drygt 8 000 personer i publiken såg matchen på plats i Slovakiens huvudstad Bratislava i västra Slovakien, några få mil från gränsen till Österrike och ytterligare några mil från Österrikes huvudstad Wien.

Nu blir det viktigt för Österrike, fortfarande på noll poäng, att slå Italien för att hålla sig kvar i A – VM och inte flyttas ner i B -VM.

appdev