Blog

Kanada krossade Storbritannien i ishockey-VM

En match i VM i ishockey som nog visar sig vara en av de mest ojämna i hela mästerskapet när flera matcher är spelade är matchen mellan topplaget Kanada och det nya A VM-laget Storbritannien. Det blev aldrig särskilt jämnt och Kanadas tredje och fjärde kedja fick mer speltid än vanligt. Men det var ändå kul att titta på med vilket gott humör som Storbritanniens spelare tog det hela när de inte lyckades vinna. Efter matchen var de ändå ganska nöjda för de hade ju fått möta Kanada med alla deras NHL – proffs. Britterna hade inte särskilt många skott på mål och Kanada hade pucken för det mesta och imponerade mot det lite sämre motståndet.

En spelare som imponerade extra mycket var den långa kanadensiska VM – spelaren Anthony Mantha som var Kanadas främsta plockare av poäng i matchen, med hela fem poäng under matchens gång. Mantha var både vass framför Kanadas mål och slog in returer och skymde Storbritanniens stackars målvakt, samtidigt som han stod för ett par snygga passningar och framspelningar. Den långa kanadensaren var mycket effektiv i sitt spel framför mål och skymde med sin stora hockeykropp den engelska målvakten Bowns fler gånger samt var snabb med klubban vad gäller att slå in returer. Brittiska backar kunde inte hålla honom borta från att stå framför målgården och vara i vägen för Bowns siktlinje. Mantha verkade trivas på isen och kände sig nog lika hemma i VM i ishockey som i Detroit Red Wings hemmaarena, där han spelar till vardags.

Efter matchen berättade Mantha även för Sveriges televisions reporter på plats om hur han på grund av färgblindhet spelade med en särskild klubba. Mantha har en vit klubba och han tejpar den även med vit tejp, inte svart, på klubbladet för att enklare kunna urskilja den svarta pucken. Mantha verkade på gott humör efter den snälla matchen och även några av britterna verkade nöjda med upplevelsen det innebär att få möta ett av världens bästa ishockeylag, fullt av NHL – proffs. Det var även en ganska snäll match, utan särskilt mycket utvisningar eller gruff.

Matchen spelades på kvällen i den slovakiska staden Kosice och det var inte alltför mycket publik på plats med knappt 5000 åskådare, men stämningen var mycket god på läktarna och alla verkade trivas. Till och med britterna.

Alla britter som blev besvikna över utklassningen får väl även kanske trösta sig med att om samma nationers manliga landslag skulle mötas i fotboll skulle kanske England vinna med 4-5 mål istället.

appdev