Blog

St Louis utjämnade till 1 – 1 i matchen

I Stanley Cup i NHL har spelet nu pågått ett ganska långt tag och man har nu nått fram till semifinalerna, vilket betyder att det endast är fyra lag kvar av ligans totalt 31 lag. Två av de fyra lagen som tagit sig hela vägen till semifinalomgången är St Louis och San Jose. San Jose gick vidare från kvartsfinalerna efter en hård, lång och jämn serie av matcher mot Colorado Avalanche, där San Jose till slut vann matchserien med 4-3 i inbördes möten. Nu möter San Jose ett annat starkt lag, St Louis.

Den första matchen mellan de två starka lagen vann San Jose men i den andra matchen var det istället St Louis som drog det längsta strået och vann den andra matchen. Det var en svensk som punkterade tillställningen, nämligen Oskar Sundqvist. Oskar Sundqvist lyckades göra det sista och avgörande 4 – 2 målet med endast ett par minuter kvar av den sista perioden. Efter det lyckades inte San Jose resa sig och få in två mål på några få minuter.

Robert Bortuzzo i St Louis gjorde det kanske ännu viktigare 3 – 2 målet och han tror att en anledning till att St Louis lyckas spela så väl på bortaplan är att laget har ett väldigt starkt självförtroende, som även kan beskrivas som stabilt. Bortuzzo menar att St Louis obevekligt kör på med sitt eget spel och sin egen stil. Kanske är det en viktig framgångsfaktor, men en stor del av framgångarna beror nog även på att St Louis har ett mycket starkt lag med en rad skickliga spelare.

I hemmalaget San Jose var det Logan Couture som hade en lyckad kväll (hur lyckad den nu kan vara när man förlorar) och gjorde båda målen för San Jose. Coutures två mål innebar reducering till 1-2 och kvittering till 2-2 i en match där det var St Louis som inledde målskyttet. Logan Couture har nu gjort 13 mål hittills i Stanley Cups slutspel och 1-2 målet var speciellt eftersom det gjordes utan assist och dessutom i box play, med en mindre spelare på planen.

Men det var som sagt San Jose som inledde målskyttet. Redan efter två och en halv minuter i den första perioden när Jaden Schwartz träffade rätt, efter målgivande passningar av Tarasenko och Edmundson. Det andra målet gjorde Vince Dunn. St Louis fyra mål gjordes av fyra olika målskyttar vilket visar på en god bredd i laget. En spelare som inte gjorde mål men som ändå var viktig med två målgivande passningar var Edmundson som assisterade både till 0-1 och till 2-3 målet.

Om man utgår från antalet skott som vardera lag hade på mål så var det en jämn match, med 26-25 i skott till St Louis favör.

appdev