Blog

Sporten som inspirationskälla

Det finns många aspekter av sport, allt från att vara fysiskt aktiv till att stå tillsammans med tusentals andra och heja fram Sverige i ett VM-kval. Sport är inte bara en hobby, det är nästan lite av en livsstil och ger mycket gemenskap. Men det är skillnad på att vara åskådare och att vara aktiv utövare. Du kan faktiskt använda sporten som inspiration för att själv komma igång och leva mer hälsosamt.

Från fåtöljen…

Hur ska du då göra för att ta dig från fåtöljen, ut i spåret, till innebandymatchen eller för att ta dig igenom Vasaloppet? Ofta kan det vara klokt att börja lite lätt. Det är ofta också lättare att börja promenera, jogga, cykla eller att gå till badhuset och simma, än att börja med ridlektioner, motorcross eller att spela ishockey när man är 35 år och otränad. Självklart ska du satsa på någonting som du tycker är roligt, men det bör samtidigt vara genomförbart. När du sätter igång är det också viktigt att ha rätt utrustning. Om du ska börja jogga och sätter på dig dina fem år gamla gympaskor, så är det inte säkert att det blir en så skön upplevelse i långa loppet. Detsamma gäller om du beslutar dig för att du ska börja cykla. Om den cykel du har är samma cykel som du hade som tonåring – du har alltså inte köpte en cykel som vuxen – då är det inte säkert att det kommer att ge dig samma upplevelse som om du hade haft en lättviktscykel. Cykling är en bra aktivitet att komma igång med, då det både är ett transportsätt till jobbet, men också ett bra sätt att umgås med familjer och vänner. Om du ska börja cykla kan du gå in på https://www.tooorch.com/ som har all cykelutrustning som du behöver. Om din plan är att börja jogga, så bör du först skaffa dig bra skor. Oavsett vilken aktivitet som du ska börja med, så är det både inspirerande att ha bra utrustning – det är roligt att köpa ett par nya löpartights, bra klättringshandskar eller en ny ridhjälm – och det underlättar ofta att använda rätt material redan från början.

…till vältränad

För att komma igång med din nya aktivitet kan du börja med att se på ett maratonlopp, en simtävling eller någon annan sport som inspirerar dig. Det är inspirerande att se andra prestera och vara vältränade med musklerna och god kondition. Titta på sporten, så kan du också få motivation: “Om de personerna klarar av att springa ett maraton på 4,2 mil, så bör jag klara av att jogga 5 km tre gånger i veckan!” När du börjar att motionera är det klokt att ta det lugnt från början och sakta bygga upp kondition och muskler. Sedan kan du njuta av sporten på tv med en chipspåse i handen och något gott att dricka – lite mer vältränad än förut.

appdev