Blog

Skapa ett sportvarumärke

Är du intresserad av både sport och mode? Då kan du fundera på att starta ett eget företag där du säljer berömda märken eller rentav designar egna kläder och accessoarer.

För att lyckas med det krävs inte bara talang och affärssinne. Det krävs också rätt sorts branding där både designen och varans filosofi kommer fram tydligt och elegant. Att skapa en identitet för rätt sorts målgrupp är hela hemligheten bakom branding.

Kända exempel på branding

För att lyckas med sin egen branding är det alltid smart att anlita proffsen. Det är en investering som kommer följa med långt in i framtiden och som blir en inspirationskälla för alla som vill vara fysiskt aktiva.

Inom sport och idrott finns det många exempel på smart genomförd branding. Ta exempelvis Nike, som inte bara tagit sitt namn från den antika segergudinnan utan dessutom använt hennes bevingade siluett i logon. Eller ta Adidas, vars igenkännbara design med tre streck som symboliserar de tre kontinenter som först började köpa deras varor: Europa, Nordamerika och Asien.

appdev