Blog

Tips till dig som ska börja träna

Det finns många anledningar till att börja träna. I dagens allt mer stillasittande samhälle är det för de flesta en nödvändighet att utföra någon form av konditionsträning regelbundet för att hålla uppe en okej hälsa. Men likväl är det för många väldigt svårt att komma igång med och bibehålla träningen. Här kommer några tips.

Hitta din motivation

Ta reda på varför du vill träna. Att träna för att ”det nog är bra” kommer inte att hålla som motivation när mjölksyran pumpar i benen under ett hårt intervallpass. Att träna för att kunna vara aktiv och leka med sina framtida barnbarn, eller för att kunna leva så länge som möjligt är bättre argument. Du kan även motivera dig genom belöningar, till exempel att efter en månad av hård träning köpa ett nytt modulsystem till ditt företag eller unna dig en vistelse på spa.

Hitta din träningsform

Man ska komma ihåg att all träning är bra träning. Alla behöver inte se ut som ett kylskåp på två ben och gymma tio pass i veckan. Det är fullt möjligt att leva hälsosamt och sunt och enbart gå en rask promenad varje dag. Hitta den träning som passar dig och som du tycker är kul. För en sak är säker. I dag behöver vi göra träningen till en naturlig del av vår vardag.

appdev