Blog

Manchester City i klistret

Manchester City är en klubb som just nu kan fira ännu en ligatitel i premier league efter en oerhört jämn kamp ända in på mållinjen mot Liverpool. Manchester City vann till slut ligan med en enda poäng. Men samtidigt som det finns anledning att fira just nu så finns det ett litet problem på något längre sikt.

Manchester City kan nämligen bli uteslutna från Champions League, och det redan nästa säsong. Det beror på ett eventuellt brott mot organisationen UEFA:s regler kring proffsklubbars ekonomi. Det skriver den amerikanska tidningen New York Times om.

Vad det hela handlar om är att en grupp har börjat utreda klubbens finanser på begäran av UEFA. Gruppen som ligger bakom utredningen vill nu att Manchester City blir uteslutna under minst ett år på grund av brott mot ekonomiska regler.

Utredningen mot klubben inleddes efter det att information läckt ut om det som kallas Financial Fair Play. Financial Fair Play är regler som reglerar och styr saker som till exempel hur mycket pengar en rik ägare kan pumpa in i en klubb eller hur mycket pengar som en rik klubb kan lägga på nya spelare.

Trots de finansiella problemen verkar Manchester City kunna behålla Silva i laget till nästa säsong.

appdev