Blog

Fridolina Rolfö lämnar Bayern München

En spelare som nyligen har lämnat Bayern München är den kvinnliga atletiska spelaren Fridolina Rolfö, som har haft en helt okej karriär inom fotbollen. Rolfö valde själv att lämna den tyska storklubben. Hon vill nu hitta en ny klubb där hon kan ta sitt spel och sin utveckling som spelare till en ännu högre nivå än i Bayern München. Vilken klubb som det blir härnäst vill hon inte prata om men hon säger att det åtminstone inte blir någon av klubbarna i Sverige. Hon blir kvar utomlands och tycker att det finns många europeiska klubbar som verkligen vill satsa på sina damlag just nu. Ett mål för henne är även att spela i Champions League.

I den sista matchen för Bayern München så blev det en lyckad match för Rolfö. Hon vann inte matchen på egen hand, men hon spelade en avgörande roll. Hon gjorde nämligen två av lagets mål mot Freiburg i en match som slutade med en vinst med 3 – 0 och som var ett trevligt slut på tiden i Bayern München. I sommar väntar VM i fotboll.

Nyligen spelade hon även i semifinal i Champions League för damer när Bayern München mötte Barcelona. Målet att spela Champions League är alltså redan uppnått.

appdev