Blog

Börja rida

Ridsporten är en av Sveriges mest populära idrotter med tusentals utövare varje vecka. Ridsporten är öppen för alla och du blir aldrig för gammal för att börja rida.

Om du är intresserad kan du självklart även välja att tävla. Det finns ett antal olika grenar att välja mellan. De mesta kända är dressyr, hoppning och fälttävlan. Det finns även grenar inom westernridning eller om du väljer att rida islandshäst finns det antal olika tävlingsformer att välja mellan. Men ridsporten är kanske främst en motionsform.

Rida på ridskola

Om du aldrig har ridit förut är det absolut bästa alternativet att ta kontakt med en ridskola. Här får du lära dig grunderna inom ridning på säkra och snälla hästar. Du får även lära dig om hur du på ett bra och säkert sätt hanterar hästar. Och det är viktigt. Hästar är stora djur och om du inte vet hur du ska hantera hästen i olika situationer kan det bli farligt. Men ridskolehästarna är som sagt var trygga individer och ridlärarna och stallpersonalen kunniga. Här kan du känna dig säker när du inleder din ryttarkarriär.

Utrustning

För att börja rida på ridskola behöver du inte särskilt mycket utrustning. Du kan köpa en jacka på second hand och leta fram en gammal tröja i garderoben. Ett par ridbyxor är att föredra framför vanliga byxor, men det är inget krav. Utöver det behöver du egentligen bara ett par skor eller stövlar med klack. På ridskolan finns ridhjälm att låna.

appdev