Blog

GIF Sundsvall i ekonomisk kris

De är inte många. Men de finns. Nej, jag pratar inte om personer som gillar lakrits utan om antalet klubbar som spelar i Allsvenskan och som är ifrån Norrland. En sådan klubb är Sundsvalls klubb GIF Sundsvall som ligger i den magnifika staden ungefär halvvägs mellan Gävle och Umeå. Något som inte är särskilt magnifikt är dock klubbens ekonomi. GIF är i en tuff position och ekonomisk kris och de kan få hjälp från ett oväntat håll. Klubben räknar med att gå back med 7,4 miljoner kronor under säsongen. Det trots att klubben räknar med att sälja spelare för cirka fem miljoner kronor. Läget är högst allvarligt.

Den norrländska klubben kan eventuellt få hjälp från utlandsproffset Emil Forsberg.

Planen är att sälja en halsduk för 600 kronor och om de lyckas sälja halsdukar till 5000 – 6000 personer får de in 3,5 miljoner kronor. Men det räcker inte. Klubbens chef Hans Selling tycker att stadens lokala näringsliv också borde kunna gå in med en motsvarande summa.

Emil Forsberg, med ett förflutet i klubben, säger sig vara beredd att köpa halsdukar till ett värde av 60 000 kronor så han har väl fått sin ranson av halsdukar efter det. Med 100 halsdukar på lager har han även gott om potentiella presenter till framtida jular och födelsedagar att ge bort. Emil Forsberg kan även tänka sig att spela för GIF Sundsvall igen en dag.

Om det hela lyckas eller ej får väl framtiden utvisa. Men Sundsvall är ju en kall stad om vintern så nog finns det väl värre saker man kan köpa än en halsduk om man nu ska handla klubbprylar till ett värde av 600 kronor, den saken kan man ju slå fast. Frågan är ju även om näringslivet i staden vill gå in med samma summa som lagets anhängare betalar för halsdukarna.

Spelarna som spelar för närvarande i GIF Sundsvall behöver dock inte vara oroliga för klubben utlovar att de ska få sina löner utbetalade. De slipper alltså få lönerna indragna och får betalt i kronor, inte i halsdukar.

appdev